SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vanligt att fisket går i arv
September 12th, 2017 by rnn.yqe.

Det är oerhört vanligt att fisket går i arv från generation till generation. Förutom nyttan och värdet i att kunna fånga sin egen mat, så är det också ett fantastiskt tillfälle att umgås, utan krav eller stress från samhället i övrigt.

Det är allt annat än ovanligt att ens första fisketur sker tillsammans med antingen en mor- eller farförälder, eller någon utav ens föräldrar. Anledningarna är många och gör väl egentligen tillsammans att det är så pass vanligt som det faktiskt är. Att lära sig fiska utav någon äldre släkting lär ett barn mycket. Om livet och döden. Hur man skaffar sin egen mat (att den inte bara dyker upp i frysdisken som av ett trollslag). Och det ger er dessutom en trevlig chans att njuta av varandra sällskap, helt utan något annat som stressar eller pockar på.

Tråkigt nog så är dock denna tradition någonting som blir allt ovanligare i Sverige. Även om man själv tyckte det var roligt och mysigt att fara ut och fiska när man var liten, så har man kanske inte alls kvar det intresset i vuxen ålder, åtminstone inte i så stor grad som det skulle behövas. Detta är självfallet någonting som vi tycker är oerhört synd och därför så hoppas vi att ni som läser denna text tänker efter lite extra och värnar om att denna tradition lever vidare även i framtiden!


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa