SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Skiskyting
September 25th, 2014 by rnn.yqe.

På grunn av stor suksess i skiskyting har dette blitt en veldig populær sport i Norge, og vi har flere gode utøvere i denne grenen. Høsten står på trappene, og dermed er det ikke lenge til snøen begynner å falle, og både amatører og proffe kan ta skiene på beina og ta seg ut i løypa for enten rekreasjon eller konkurranse. Og proffene våre er svært klare for konkurranse. Hvilket er bra, siden verdenscupen i skiskyting snart begynner.

Vi regner med at de fleste norske skiskytterne alle kommer til å gjøre det bra i den kommende sesongen, og at bookmakerne kommer til å gi dem lave odds, sist vi sjekket, ennå ikke har lansert oddsen for skiskyting eller de andre vintersportsgrenene. Men tidligere sesonger gir oss gode håp for en sterk innsats fra både Hegle Svendse, Bø, Bjørndalen og “lillebror” Bø.

Emil Hegle Svendsen fra Trondheim er en av våre mange sterke skiskyttere, og han entrer 2014/15 sesongen med gode resultater fra fjoråret, både i OL og i verdenscupen. Siden 2007 har han tatt minst en gullmedalje i hver av de fem disiplinene (individuell, sprint, jaktstart, fellesstart, stafett og blandet stafett) i løpet av alle verdensmesterskapene han har deltatt i. Han vant verdenscupen sammenlagt i 2009/10, og har vært på andreplass i alle årene siden den gang. Han har til sammen fire individuelle verdenscupseiere. Han tok også to gullmedaljer under vinterlekene i Sochi.

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø er to brødre fra Stryn, på henholdsvis 21 og 26 år, som begge har gjort det godt på den internasjonale skiskytterarenaen. Tarjei, som er den eldste av dem, har mer erfaring på den internasjonale arena, selv om hans yngre bror Johannes hadde en bedre sesong i 2013/14 enn storebroren. Tarjei vant verdenscupen i 2010/11, med i alt fem individuelle seire, og har vunnet hele ni VM-medaljer, derav sju gull. Han har en OL-gullmedalje i stafett fra Vancouver i 2010, mens hans beste plassering i Sochi ble fjerde plass i samme disiplin. «Lillebror» derimot endte på tredje plass sammenlagt i verdenscupen, og fikk totalt fem individuelle seire, derav tre sprint og to jaktstart. Begge brødrene ser frem til vinterens sesong, og spesielt Tarjei håper på bedre resultater denne gang.

Og så har vi naturligvis Ole Einar Bjørndalen, som det nesten ikke går an å skrive noe mer om, annet enn at han er “kongen av skiskyting”. Han konkurrerte i sitt første OL på Lillehammer, og har siden tatt medaljer i fem OL, og utallige norske mesterskap og verdensmesterskap. Denne sterke utøveren ligger hardt i trening, og satser på å gjøre det bra i både årets sesong og den påfølgende, i håp om å avslutte karrieren med gode resultater i skiskytter-VM i Holmenkollen i 2016!


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa