SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Första fisketuren
February 27th, 2016 by rnn.yqe.

Har du funderat på att börja fiska? Då är du inte den enda – fiske är ett stort nöje bland människor världen över, och ett roligt sätt att skaffa sig egenfångad kvällsmat. Innan man ger sig ut bör man dock förbereda sig väl – ju bättre förutsättningar man ger sig, desto större chans har man att dra upp gammelgäddan.

Vissa saker kommer man inte undan – innan man ens börjar kika på fiskespö, drag och stövlar så bör man införskaffa sig ett fiskekort. Om man fiskar utan ett giltigt fiskekort riskerar man dryga böter – dessutom brukar kortet komma med en del information som kan vara värdefull att ha när man ger sig ut.

Bli en bra fiskare

Att bli en bra fiskare handlar mycket om tålamod – både innan du ger dig ut och medan du sitter och väntar på första fångsten. Att till exempel se till att hitta verktyg som passar den miljö som du ska fiska i är steg ett. För att hitta rätt grejer kan det vara bra att besöka en välsorterad jaktbutik och leta sig fram till produkterna som passar just dina förutsättningar. När du väl har gett dig ut är det än viktigare med tålamodet – trots att du gör allt rätt kan det ta timmar innan det faktiskt blir napp.

Sommarfiske

Att ge sig ut på sommaren i en båt och sitta och meta kan för många vara en skön avkoppling i kombination med spänning då det börjar nappa. Fördelen med en båt är att du kan ta med den utrustning som du önskar. Ett par kastspön men också flugspöet kan följa med utifall det blir de förutsättningarna för fisket.

Vinterfiske

Vissa kanske ger sig iväg upp till fjälls för vinterfiske och sätter sig på en fjällsjö och pimplar röding eller annan ädelfisk. En skön skotertur i strålande sol för att ta sig till de bästa fiskevattnen gör att man kopplar ifrån verkligheten för en stund. Det kan vara tålamodsprövande att fiska och det är inget man kan stressa fram utan man får ta det lugnt och låta det ta den tid det behövs.

Fiskare och kock

En av de stora nöjena med att fiska är att sedan kunna tillaga det man fångat, antingen hemma eller på plats. Ett sätt att göra detta som verkligen kommer att få en att känna sig som en riktigt friluftsmänniska är att tillaga fisken i en kokgrop. Detta är något som bäst görs i sandig mark och det är viktigt att man tänker på brandfaran. Självfallet är detta något som passar sig bäst under sommaren när man då även kan få avnjuta en god måltid till den härliga sommarsolens senare timmar. Kom bara ihåg att ta med de nödvändiga redskapen för middag utomhus.

Sist men inte minst

Sist men inte minst – glöm inte att oavsett hur mycket prylar du köper så är fiske fortfarande ingen materialsport. Det spelar ingen roll hur bra drag och lina du har om du befinner dig vid ett vattendrag där det inte finns några fiskar att fånga. Ofta går det att hitta tips på bra platser genom att prata med rätt personer – personen som säljer fiskekortet har t.ex. säkert några god råd att ge. Hittar du bara rätt plats har du goda chanser att kunna äta rökt abborre och grillad gädda hela sommaren.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa